Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Je zou bijna denken dat het een 1-aprilgrap is, maar het ziet er allemaal te geloofwaardig uit. Het bedrijf PAL-V (Personal Air and Land Vehicle) Europe NV ontwikkelt een vliegende auto en heeft gisteren een video vrijgegeven.

Mix Carver en Gyrocopter

Het betreft een mix tussen een Carver en een gyrocopter (autogyro) oftewel een vliegtuig met een een motorloze rotor. Op de weg zorgt de 230pk sterke motor voor normale aandrijving op de achterwielen, in de lucht drijft hij de propellor achterop de cabine aan voor voorwaartse snelheid en de rotor op het dak gaat door de voorwaartse beweging draaien en zorgt voor lift. Op de weg en in de lucht is ie goed voor 180km/u.


De actieradius in de lucht ligt tussen de 350 en 500 km. Op de weg is dat maar liefst 1200km. Flinke brandstoftank dus. De filedruk in Nederland mag dan wel afgenomen zijn, zo filevrij als met dit apparaat wordt het nooit. Nu nog alleen een brevet, je eigen startbaan (165 meter) en gaan met die banaan, want landen kan ie praktisch overal. PAL-V moet nog wel “even” goedkeuring hebben van de luchtvaartautoriteiten.