Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Het heeft even geduurd, maar het nieuwe seizoen van Top Gear, seizoen 21 al weer, gaat vanaf zondag 2 februari uitgezonden worden op BBC2. Dat kunnen we concluderen uit het feit dat er op woensdag 29 januari studio-opnames gepland staan, wat meestal betekent dat de zondag erna, in dit geval zondag 2 februari, het opgenomen materiaal uitgezonden wordt.

Kerstspecial

De obligatoire “kerstspecial” zal waarschijnlijk in maart uitgezonden worden. Presentator Jeremy Clarkson twitterde er in oktober al over, en zijn Tweet gaf al aan dat de opnames op een speciale plek op de wereld plaatsvonden. Op de internetfora werd gegokt op Thailand.

In dit seizoen zal in ieder geval de McLaren P1 aan de tand gevoeld worden, wat beelden oplevert waar de meeste autoliefhebbers van zullen smullen (zie ook video’s hieronder). Verder komt de Alfa Romeo 4C in beeld, en zullen de heren een roadtripje ondernemen.

Top Gear in Oekraïne

Aangezien het trio niet niet meer welkom is in Frankrijk, kozen ze voor een heel andere bestemming: de Oekraïne. En na de “enorme” boete van de Franse Gendarmerie lijkt het budget bij de BBC ook flink gekrompen te zijn; het Top Gear-team werd in november van vorig jaar in Kiev namelijk gespot met de VW Up! (meest verkochte auto van Nederland), een Ford Fiesta en James May’s favoriet: de Dacia Sandero. Of misschien zijn ze gewoon een keer tot de conclusie gekomen dat niet iedereen geld (over) heeft voor een Aston Martin of een Porsche 911

Trailer season 21

Behind the scenes