De Top Gear presentatoren van Jeremy Clarkson, James May and Richard Hammond hebben een nieuw driejarig presentatiecontract getekend bij de BBC. Er schijnt een 7-cijferig bedrag mee gemoeid te zijn. Het zal nog even duren voordat de mannen weer te zien zijn. Seizoen 19 start pas in 2013.

Productiehuis verkocht

Ondertussen hebben frontman Jeremy Clarkson en schoolvriend en producer Andy Wilman hun aandeel van gezamenlijk 50% in hun productiehuis Bedder 6 aan de BBC verkocht. Daardoor krijgt de zender de volledige controle over het populaire tv-programma. De verkoop van zijn 30% aandeel levert de 1 meter 96 lange Engelsman een niet te misverstane vijf miljoen Pond op (8 miljoen Euro). Kan ie best een leuk autootje voor kopen!

Het duo heeft het bedrijf 5 jaar geleden opgezet. Bedder 6 heeft grote successen geboekt met de verdiensten aan Top Gear merchandise, show tours, DVD’s en internationale verkooprechten. Wie zich afvraagt waar de naam ‘Bedder 6’ vandaan komt: het zou een verwijzing zijn naar ‘better sex’, de naam die Clarkson en Wilman aan de slaapzaal van hun oude school gaven.

Bron: Dailymail