TomTom gaat lekker. Vandaag werd bekend dat de nieuwe Citroën DS5, de Peugeot Traveller en de Citroën Spacetourer uitgerust gaan worden met navigatiesoftware van het bedrijf.

Het gaat in eerste instantie om deze nieuwe modellen van Peugeot en Citroën, maar je kunt er vergif op innemen dat andere nieuwelingen van PSA ook voorzien zullen worden van kaarten, NavKit en de Traffic-dienst van TomTom. De genoemde modellen komen met levenslange kaartupdates en de real-time verkeersinformatie zal gratis zijn gedurende de eerste 3 jaar.

Volkswagen gaat eveneens vanaf juni diensten van het Nederlandse bedrijf aanbieden, nl. via een smartphone-app voor rijders van de Volkswagen Up!. TomTom werkte al samen met Fiat en de nieuwe Fiat Tipo zal dan ook uitgerust worden met de software van de Nederlandse navigatiefabrikant. TomTom deed al zaken met Renault, Toyota, Lexus en Mazda.

Zelfrijdende auto’s

TomTom heeft op tijd de transitie gemaakt van kastjesproducent naar softwareleverancier en plukt er nu de vruchten van. Dit is slechts een voorbode van waar het bedrijf echt naar toe wil, en dat is softwareleverancier worden voor zelfrijdende auto’s, iets dat veel gedetailleerdere informatie vereist dan de reguliere navigatiekaarten. Hiervoor werken ze samen met Volkswagen en Bosch (zie ook bovenstaande foto).