Een dag nadat de eerste Tesla Model 3 uit de fabriek rolt, heeft iemand een video van een productie-exemplaar online gezet.

Er gebeurt niet veel in de video, behalve dat een Tesla-medewerker op de parkeerplaats van de fabriek in Fremont manoeuvreert om de auto te positioneren voor een foto (zie onderaan). Wel is zichtbaar dat het productie-exemplaar van de Model 3 hetzelfde minimalistische interieur heeft dat we eerder op testexemplaren zagen. Verder weinig verrassingen, omdat de testauto’s ook al ongecamoufleerd rondreden.

Tesla’s oprichter Elon Musk is eigenaar van de eerste Model 3 en de overige eerste exemplaren zullen door andere werknemers gereden worden om zo de eerste kinderziektes uit te bannen. Daarna worden de eerste exemplaren aan klanten uitgeleverd, voordat de productie opgeschaald wordt. En dat opschalen moet, want er staan er al 400.000 in backorder. Tesla richt zich op een jaarlijkse verkoop van 500.000 exemplaren in 2018. Dat betekent dat je nog wat geduld moet hebben als je er een wilt, zeker als je er nu een bestelt. Prijs in Nederland is nog niet bekend, maar in Amerika kost hij 35.000 dollars.


Oh ja, voor het geval je wilde weten hoe de foto geworden is die ze aan het maken zijn in de bovenstaande video, zie hieronder de foto die Elon Musk gebruikt heeft op zijn Twitter-kanaal.