Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Subaru heeft op de autoshow van New York het doek afgetrokken van een dikke conceptcar, de Subaru WRX Concept. Deze conceptcar zou de reïncarnatie kunnen betekenen van een betaalbare liefhebbersauto, waarmee het merk zeer bekend is geworden onder rallyliefhebbers; wie kent niet de Subaru Impreza WRX (met of zonder STi badge) in het blauw, inclusief taartschep achterop en gouden velgen? Deze versie is ook allesbehalve bescheiden, en heeft in ieder geval stevige 20 inch velgen en 4 uitlaten die er voor zorgen dat je opvalt.

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De Japanse autofabrikant geeft nog niet veel details vrij, en dat is niet zo vreemd, het is immers een conceptcar. Maar als hij de voorbode is van een nieuwe sportieveling van Subaru, dan ligt er uiteraard weer een hitsige boxermotor met een dikke turbo onder de kap en beschikt hij uiteraard over vierwielaandrijving.

Wat er al wel bekend is: de concept meet 452cm in lengte, 189cm in breedte en 139cm in hoogte, waardoor hij korter, lager en breder is dan de Impreza. De wielbasis is met 276cm ook flink langer.

Video Subaru WRX Concept

Bron: Carscoops