Het was aanvankelijk een ramp, toen de vloer van het Corvette-museum in Kentucky instortte. Maar de ‘Sinkhole‘ trok zoveel bezoekers dat het museum overwoog de zaak in stand te houden.

Er werdt zelfs geopperd om een of twee van de beschadigde wagens weer in het gat te plaatsen, zo meldde de Washington Post. Maar dat gaat allemaal niet door; het blijkt te duur te zijn om de wanden van het gat te verstevigen.

Het plan was om het gat in de grond iets kleiner te maken en het te voorzien van een bevestiging om er een of twee auto op te bevestigen. Maar dat moet ruim 1 miljoen US-dollar kosten, omdat er veel verstevigingen nodig zijn die moeten voorkomen dat de boel verder zou scheuren.

En ook zouden de onderhoudskosten hoger zijn dan verwacht, wat vooral aan verhoogde eisen rondom veiligheid en klimaatcontrole zou liggen. Dat bedrag kan het museum -ondanks alle aandacht- niet op tafel leggen. In plaats daarvan zal het zinkgat worden opgevuld met grote rotsblokken, maar de directie kon of wilde niet vertellen wat dat zal kosten.