Terwijl Toyota aangekondigd heeft dat dat hun waterstofauto niet naar Nederland komt, heeft Hyundai er hier doodleuk al een aantal rondrijden in de vorm van de ix35 FCEV.

Dat je deze Koreaan nauwelijks ziet komt voornamelijk omdat er op dit moment slechts een aantal openbare tankstations in Nederland zijn voor waterstof (H2), waaronder in Rhoon aan de A15, onder de rook van Rotterdam. En wellicht ook wel omdat deze SUV op waterstof maar liefst 140.000 euro per stuk kost…

Het is een beetje een kip/ei-verhaal natuurlijk, en het succes van de waterstofauto hangt sterk af van de zakelijke subsidiëring door de Nederlandse overheid. Maar er is een begin gemaakt. In theorie is rijden op waterstof erg milieuvriendelijk, mits de waterstof wordt gegenereerd middels wind- of zonnekracht.

Redacteur Gerard Kroon van de Consumentenbond legt uit hoe het rijden op waterstof met een Hyundai ix35 FCEV in de praktijk werkt. Hij mag dan wel niet de meest sexy presentator zijn, zijn verhaal is zeker interessant. Bekijk de onderstaande video!