De Skoda Kodiaq flikt hetzelfde kunstje als de Superb en de Octavia: meer ruimte in zijn segment bieden. Naast een bak ruimte voor het geld bieden Skoda’s echter ook handigheidjes die je niet bij elk automerk vindt. De Tsjechische SUV is hierop geen uitzondering. Dit mag je gerust onder de noemer comfort rekenen.

Test Skoda Kodiaq door AutoWeek

Cornelis Kit van AutoWeek rijdt met een brandweerrode Kodiaq 1.4 TSI met 150 pk. Hij demonstreert een aantal handigheidjes die Skoda-rijders al lang kennen. Bijvoorbeeld de bekende paraplu, maar ook de uitneembare kofferbakverlichting en de ijskrabber in het tankklepje komen aan bod.

Test 7-zits Skoda Kodiaq door Autovisie

Peter Hilhorst van Autovisie geeft de kijkers heel veel informatie. Zo komt o.a. aan bod wat er bijzonder is aan de Kodiaq ten opzichte van zijn concernbroertjes Volkswagen Tiguan en de Seat Ateca en hoe de nieuwe Yeti er uit zal zien. Hij heeft ook wat kritiekpuntjes.

Test Skoda Kodiaq door Autoblog

Casper van Autoblog maakt ons er op attent dat de Kodiaq vernoemd is naar een berensoort, of een eiland, maar beiden schrijf je dan met een k. Hoe dan ook, de beer speelt een rol in deze rijtest van de Kodiaq.

Test Skoda Kodiaq 1.4 TSI door Consumentenbond

Als laatste, maar niet de minste: een test door de Consumentenbond. Inmiddels staat de Kodiaq op Nederlands kenteken, en Gerard Kroon van de Consumentenbond reed met de 1.5 TSI met 150 pk en cilinderuitschakeling.