Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De nieuwe Mazda 3 gaat vol in de aanval tegen de gevestigde orde, en dan met name de Golf natuurlijk. De 3 komt in hatchback- en sedanvorm, en staat vanaf oktober bij de dealer.

Of ze er veel van gaan verkopen? Het helpt in ieder geval wel dat de nieuwe 150 paardekrachten tellende 2.2 diesel 20% bijtelling krijgt, maar er is geen 14%-versie zoals concurrenten Focus, Mégane en Golf wel bieden. De benzineversies 2.0 SkyActiv valt ook in de 20%-categorie, en stoot volgens Mazda 119 gram uit, waarmee hij vanaf 1 januari 2014 weer gewoon in de 25%-categorie valt. Maar als je snel bent….

Los van het bijtellingsgeneuzel is het natuurlijk gewoon een mooie kar geworden, die ik persoonlijk zo op mijn oprit zou willen zetten. Vanafprijzen vind je hier.

Rij-impressie

Verschillende automedia mochten een tijdje terug al even rijden met de nieuwe Mazda 3, maar werd verteld dat ze de resultaten pas later naar buiten mochten brengen. Dat moment is nu aangebroken, en AutoWeek was een van de eerste Nederlandse sites die een videoverslag van de korte rijtest op YouTube zette. Check de video hieronder!

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)