Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

In de aanloop naar de Grand Prix van Stiermarken en Oostenrijk op de Red Bull Ring hebben de coureurs in dienst van de Red Bull een bedrijfsuitje. En wat voor een.

Als sponsor van extreme sports met een miljoenenbudget kun je natuurlijk niet met een suf uitje aan komen zetten. Dus gingen coureurs Max Verstappen, Sergio Pérez van Red Bull en Pierre Gasly en Yuki Tsunoda van AlphaTauri op offroad avontuur. Gemotoriseerd uiteraard, want coureurs.

Bosuitje

Voorafgaand aan het tweede raceweekend van de zgn. “triple-header” (3 raceweekenden achter elkaar) konden de rijders van Red Bull Racing en AlphaTauri een dagje ontspannen in de Oostenrijkse natuur. De rijders van de twee teams namen het tegen elkaar op in de ultieme speurtocht, genaamd Formula Schnitzeljagd.

De duo’s van de teams reizen eerst af naar Hangar-7 in Salzburg, waar ze met een watervliegtuig naar het groot Oostenrijks meer vliegen. Eenmaal aangekomen hijsen de mannen zich in traditionele Oostenrijkse kledij om de strijd met elkaar aan te gaan in ‘Plätten-boten’. Men zegt dat om wereldkampioen te worden je een beetje een ettertje moet zijn, wat wel blijkt uit het feit dat Max het andere team dwarszit waar hij kan. Vervolgens wordt er overgestapt op enorme Pinzgauer-trucks met zes wielen, waarmee een race door de bossen wordt georganiseerd, met diverse hindernissen. De finish ligt uiteraard op de Red Bull Ring, waarna ze eindelijk aan de beroemde schnitzel mogen.