Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Voor veel mensen is het logisch om een auto te kopen. Het is dan jouw eigendom en je kunt ermee doen en laten wat je wilt. Maar voor een groeiende groep mensen is het bezit van een auto echter niet belangrijk. Zij willen liever een auto leasen, vanwege de voordelen die dat met zich meebrengt. Vooral millennials kiezen er liever voor om een auto te leasen dan te kopen en daar zijn diverse redenen voor.

De voordelen van het leasen

Allereerst kun je snel aan een andere wagen komen. Een leasecontract duurt meestal maar 3 jaren en daarna kun je overgaan op een andere wagen. Dat is dus handig wanneer je snel een andere auto wilt rijden. Misschien start je een gezin en heb je daarom een grotere wagen nodig of je weet dat je snel uitgekeken bent en snel zin hebt om in een andere auto te rijden. Met een eigen wagen gaat dat niet zo gemakkelijk. Het kost veel meer geld om een nieuwe aan te schaffen en meestal moet je je andere wagen eerst verkopen. En we weten dat dit best wat tijd in beslag kan nemen. Met een lease heb je dit niet.

Daarnaast krijg je de kans om een splinternieuwe wagen te rijden. Leasebedrijven krijgen wel vaker nieuwe auto’s binnen en je hoeft alleen maar uit te kiezen welke je wilt besturen. Het kost je ook veel minder geld dan wanneer je er eentje zelf zou aanschaffen. Steeds meer mensen krijgen zo ook de kans om een sportwagen of een elektrische auto te rijden. De meeste mensen kunnen zich zo’n wagen niet permitteren, dus dit is de ideale oplossing voor hen.

Het belangrijkste reden waarom ze dus een auto willen leasen, is gemak. Je geeft veel minder geld uit (bijvoorbeeld onderhoudskosten), kunt gemakkelijk van auto wisselen en je krijgt de kans om je droomauto te rijden. Het is dus geen wonder dat steeds meer millennials voor een autolease gaan en hun huidige auto verkopen. En het ziet er niet naar uit dat er daar veel verandering in zal komen in de toekomst.