Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Het Franse blad Auto Plus weet het zeker: Peugeot werkt aan een vierdeurs sedan met coupé-achtig uiterlijk, in de stijl van de Mercedes CLA. Zoals je kunt zien zijn er zelfs een paar computertekeningen gemaakt, die we weer bij het Duitse Autobild vandaan halen, waarvoor credits uiteraard.

Het segment van de vierdeurs coupé op basis van een compacte middenklasserplatform is hot in autoland. Peugeot’s interpretatie zou de naam 408 GT moeten krijgen, en het gat gaan vullen tussen de 308 en de 508. De 408 wordt gebaseerd op het platform van de recent verschenen 308 en krijgt waarschijnlijk dezelfde motorisering. Logischerwijze zou je zeggen dat de auto 308 GT moet gaan heten als hij gebaseerd is op de 308, maar waarschijnlijk wil Peugeot de auto iets hoger in de markt zetten, net als BMW met de 2-serie doet.

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Deze 408 GT zal het volgens Auto Plus op moeten gaan nemen tegen de Audi A5 en de Passat CC, maar ik denk eerder dat de hij het op zal moeten gaan nemen tegen de nog te verschijnen Volkswagen Golf CC, Skoda Octavia Coupé en in mindere mate met de BMW 2-serie Gran Coupé en Mercedes CLA,die eveneens gebaseerd zijn op C-segmenters.

Of dit relatief nieuwe type sedan in hatchback/station-minnend Nederland potten gaat breken zal de toekomst uitwijzen, maar het is wel leuk voor het straatbeeld. Men verwacht dat de vierdeurs coupé in 2016 op de markt komt.

Peugeot 408 GT achterzijde