Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De Opel Astra is Auto van het Jaar 2016 geworden. Zoals gebruikelijk is de prestigieuze Europese titel aan de vooravond van de Autosalon van Genève bekendgemaakt.

Aanvankelijk bestond het deelnemersveld uit 35 kandidaten, waarvan er tijdens voorrondes 28 waren afgevallen. De vakjury, bestaande uit 58 autojournalisten uit 22 landen, mocht de punten verdelen over de 7 overgebleven finalisten, waarvan de Astra met 309 punten dus de winnaar bleek. Als tweede eindigde de Volvo XC90 met een kleine achterstand. Leuk om te zien is dat de top 2 overeenkomt met de voorkeur van de lezers hier op Carblogger.nl!

Het is de vijfde keer dat Opel de titel pakt: de Kadett ontving hem in 1985, de Omega in 1987, de Insignia in 2009 en de Ampera in 2012, en nu dus de geheel nieuwe Astra. Vorig jaar ging de Volkswagen Passat met de titel aan de haal.

Laatste testritten

Hoofdredacteur van Autovisie en jurylid van de Auto van het Jaar-verkiezing Jaco Bijlsma publiceerde gisteren nog een vlog waarin hij de 8 finalisten presenteert, en uitlegt wat hij goed en minder goed vindt aan de kandidaten.