Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Het blijft Top Gear-presentatoren regenen: vandaag werd acteur Matt Leblanc gepresenteerd als co-presentator van het nieuwe Top Gear.

De meeste mensen kennen Matt uit de populaire serie ‘Friends’, waarin hij ‘Joey Tribbiani’ speelde. Top Gear-fans kennen hem natuurlijk ook als de Star In A Reasonably Priced Car (SIARPC) die de snelste tijd neerzette met de Kia Cee’d op het Top Gear-parcours, nl. 1m42.1.

De 48-jarige Matt ‘How you doin’?’ Leblanc kan een aardig potje sturen. Dat heeft hij gemeen met de andere copresentatoren Sabine Smidt en Chris Harris die eerder gepresenteerd waren als sidekicks van hoofdpresentator Chris Evans. Er werd echter gevreesd dat dit presentatietrio niet bekend genoeg was bij het grote (internationale) publiek. Dat is waarschijnlijk de reden dat Leblanc nu toegevoegd wordt.

Chris Evans moet overgevenOf Top Gear weer het succes krijgt dat het had vóór het vertrek van de oude presentatoren valt te bezien; de nieuwe garde heeft grote schoenen te vullen en dat gaat niet zonder vallen en opstaan. Zo bleek de maag van Evans recent niet sterk genoeg voor de wilde ritjes en praten en rijden tegelijk bleek ook nogal een opgave. Een peuleschil voor de oude garde, die bij Amazon aan de slag ging.

Bekijk hieronder Matt’s interview en snelste ronde in de tijd dat Clarkson nog presenteerde.