Als je in New York bent kan je er niet omheen: de befaamde “Yellow Cab”. De straten van de metropool kleuren er geel van, en dat is niet zo gek want er rijden zo’n 13.000 van deze gele taxi’s rond in de metropool die per dag zo’n 600.000 passagiers vervoeren.

Tot nu toe was de Ford de hofleverancier met de Crown Victoria als standaard taxi, maar het straatbeeld van de Big Apple zal de komende jaren veranderen met de komst van de Nissan NV200.

Nissan NV200 dak

Panoramadak
Het leuke is aan het nieuwe taxibusje is wel dat er een glazen dak in zit, zodat je lekker naar boven kunt kijken en je kunt vergapen aan de talloze indrukwekkende wolkenkrabbers.

Andere handige features zijn een USB-poort om je iPhone op te laden, vloerverlichting om verloren spullen snel terug te vinden, een schuifdeur zodat je de passerende fietskoerier niet van zijn fiets af slaat en speciale bekleding die helpt tegen de speciale geurtjes van passagiers die voor jou in de Nissan NV200 hebben plaatsgenomen.

2013

Vanaf oktober 2013 zal de Nissan NV200 echt zijn entree maken, maar gisteren is het eerste prototype ingezet. In 2018 moeten alle taxi’s vervangen zijn.