Hoogstwaarschijnlijk wordt er binnen een paar maanden gestart met een nieuwe serie kentekens. Op dit moment bestaan de kentekenplaten uit twee cijfers – drie letters en een cijfer, maar de combinaties zijn nu bijna op. Wanneer dat precies zal gebeuren is nu nog onduidelijk, maar je kunt op deze site dagelijks het laatste door de RDW uitgegeven kenteken checken in de sidebar. De RDW ging er vorig jaar van uit dat de serie in oktober op zou zijn. De huidige serie is in gebruik sinds 19 mei 2008, en het eerste kenteken van die serie staat op de foto hierboven.

De nieuwe nummerborden krijgen een cijfer, drie letters en twee cijfers, bijvoorbeeld 1-KBB-00. “Waarschijnlijk doen we maar 2 jaar met deze serie, omdat we als beginletter alleen de K, S, T, X en Z gebruiken”, zegt een woordvoerder.

De andere letters worden gebruikt voor bijvoorbeeld aanhangers en lichte bedrijfsauto’s. Ook auto’s die worden geëxporteerd krijgen kentekens uit de serie met een cijfer, drie letters en twee cijfers. Daarom zijn al veel letter- en cijfercombinaties uit deze serie gebruikt.

Foto: Minister Camiel Eurlings reikte eerste nieuwe kenteken van de huidige serie, 01-GBB-1, uit op 19 mei 2008 bij IVA in Driebergen. Het kenteken werd op een Golf Plus geschroefd.