Ook wel eens lekker als afwisseling van het drie- en viercilinder bijtellingsgepruttel: een lekker klinkende Audi RS3 met vijf potten. Niks bijtelling: gaaaaan!

Dit exemplaar werd gespot op de Nürburgring waar de testers het apparaat over het circuit joegen. Laat het bescheiden uiterlijk van deze A3 je niet foppen; dit is een mule, oftewel een RS3 met de buitenkant van een “eenvoudige” S3.

De roffelende vijfcilinder is duidelijk te horen, en dat betekent naast een goede sound ook goed nieuws op het pk-front. Deze vijfcilinder is namelijk in staat om minimaal 360 pk te leveren, zoals hij dat ook in Audi’s TTRS doet. Genoeg dus om de A45 AMG van Mercedes van repliek te dienen, maar dan vergezeld van een fijnere sound.

Die vijf cilinders zullen ongetwijfeld meer CO2-uitstoot betekenen dan zijn voornaamste concurrent, maar dat is pinda’s vergeleken met het kippenvel dat dit blok je gaat bezorgen. Er wordt voorspeld dat hij begin 2015 bij de dealer staat. Check de beelden en de sound hieronder!