Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De komende jaren zullen we steeds meer hybrides op de weg tegenkomen, en Mercedes doet lekker mee met de aangekondigde C350 e PLUG-IN HYBRID.

Er was natuurlijk al een hybride C-klasse, maar dat is geen plug-in hybride. Dus komt Mercedes nu met een exemplaar mét stekker, en dat is goed nieuws voor de uitstoot. Maar de C350 e komt ook met een hoop pk’s en dat is veel leuker natuurlijk.

De officiële gegevens van deze nieuweling zijn nog niet vrijgegeven, maar diverse bronnen vermelden dat hij wordt aangedreven door de bekende tweeliter benzinemotor met 211 pk vergezeld van een 68 pk sterke elektromotor. Samen goed voor bijna 280 pk dus. Volgens de geruchten zou hij 35 kilometer elektrisch kunnen rijden en van 0 naar 100 accelereren in een zeer vlotte 5,9 seconden.

Wat al wel is bevestigd door Mercedes, is dat zowel de sedan- (48 gram) als de Estate (49 gram) van deze C-klasse met stekker op de verbruikstest minder dan 51 gram CO2 uitstoten (2,1 l/100 km). Voor de zakelijke rijder, en dat is toch wel dé doelgroep van deze Duitser, betekent dit lage (theoretische) verbruik en dito uitstoot een bijtelling van 7%.

Hij wordt medio 2015 leverbaar. Officiële info volgt in januari, maar gezien het rekenvoorbeeld dat Mercedes-Benz Nederland hanteert zou hij zo rond de 60.000 euro kunnen gaan kosten. De prijs wordt op 2 februari bekend gemaakt.

Mercedes wil de komende jaren 10 modellen met hybridetechniek op de weg zetten, maar de huidige A-klasse wordt niet geëlektrificeerd vanwege ruimtegebrek. Een concurrent voor de Golf GTE hoeven we voorlopig dus niet te verwachten.

Update 2 februari:
De C350 e levert 279 pk/ 600 Nm (!) en staat in maart bij de dealers, maar kan per direct worden besteld. Mercedes-Benz Nederland vraagt voor de sedanversie van de C350 e Lease Edition 57.995 euro. Wie een Estate wil betaalt voor dezelfde uitvoering 59.995 euro.