Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Bij verzekeraar Generali waren Mazda-rijders ten opzichte van het gemiddelde het vaakst bij schade betrokken in 2015.

Citroën-rijders beste chauffeurs

Schade per merk volgens Generali

Schade per merk volgens Generali

Citroën-chauffeurs rijden het minst schade, maar worden op de voet gevolgd door Suzuki-rijders, met 20% minder schade dan het gemiddelde. Het opvallende is dat Seat, een merk dat vaak gepaard gaat met “sportief rijgedrag”, de top-3 compleet maakt met een schadepercentage van 15%.

Jongeren meeste kans op schade

Schade per leeftijdsgroep

Schade per leeftijdsgroep volgens Generali

Jongeren betalen meer premie voor hun autoverzekering, en dat wordt volkomen gerechtvaardigd door de statistieken. Zij zijn de slechtste chauffeurs, zo blijkt uit het onderzoek. Zij reden ruim 25% meer schade dan gemiddeld. De leeftijdsgroep van 56 tot en met 65 jaar rijdt de minste schade, 14% minder dan het gemiddelde.

Minder brokken in Noord-Nederland

In het noorden van ons kikkerlandje is het minder druk op de weg, en dat blijkt ook uit de statistieken; de Friezen rijden 24% minder schade dan gemiddeld. Het volkje met de eigen taal wordt op de voet gevolgd door inwoners van Groningen en Drenthe. Zij rijden respectievelijk 21% en 19% minder schade dan het gemiddelde. Inwoners van Zuid-Holland rijden juist méér schade, 13% vaker dan gemiddeld.

Zuiniger op nieuwe auto

In auto’s tot en met 1 jaar oud wordt tot 46% minder schade gereden dan gemiddeld. Zodra een auto 2 jaar oud is, gaan Nederlanders een stuk minder voorzichtig om met hun nieuwe bolide. Bestuurders van auto’s van 2 en 3 jaar oud, rijden slechts 6% minder schade dan gemiddeld.

Concluderend: een jongere uit Zuid-Holland in een oude Mazda lijkt dus bijna garant voor schade…(zie foto boven dit artikel).

Bron: www.bestechauffeur.nl.