Wat doet Lexus als hun CT200h in 2014 buiten de gewilde 14% bijtellingscategorie dreigt te vallen? Precies, de CO2-uitstoot verlagen. En hoe doen ze dat?

Zoal je hier al hebt kunnen lezen is een van de ‘trucs’ de rolweerstand verlagen, en dat heeft de fabrikant dan ook gedaan voor hun CT200h FE Edition. Deze speciale uitvoering van de CT200h (rij-impressie van de CT200h), staat standaard op 15 inch winterbanden, en die rollen tijdens de verbruikstest kennelijk gunstiger dan de standaard 16 of 17 inch zomerbanden, die je er als optie bij kunt krijgen.


De CT 200h FE Edition is bovendien scherp geprijsd; 26.990 euro, het bedrag waarover bijtelling wordt betaald. Het actiemodel biedt onder meer een met leer afgewerkt dashboard, een audiosysteem met streaming audio en bluetooth telefoonconnectie, sportstoelen, climate control, multifunctioneel lederen stuurwiel, automatische transmissie en mistlampen voor.

Wil je het luxer, dan kun je buiten de bijtelling om (want niet af-fabriek) je hybride uit laten rusten met het Business Pack: cruise control, het Lexus MoveOn navigatiesysteem en parkeersensoren. Dit kost 1.995 euro.

Zo werkt dat dus, die legale belastingontwijking!