De ‘reasonably priced car’ uit Top Gear gaat sportief! Dat wil Kia op de autosalon van Genève (7 tot 17 maart 2013) demonstreren met de cee’d GT en pro_cee’d GT.

Het gaat hier om de optisch behoorlijk sportief ogende topmotorisering, die voor drie- en vijfdeurs aangeboden wordt en een alternatief moet vormen voor de Golfjes GTI van deze wereld. De beoogde concurrentie heeft meer power dan de Kia, maar de Koreanen maken het waarschijnlijk goed middels een veel aantrekkelijker prijskaartje.

De in Slowakije geproduceerde compacte Koreaan is namelijk uitgerust met een 1.6-liter turbomotor die 204 pk en 265 Newtonmeter koppel levert en de voorwielen aandrijft. Daarmee zou de nieuwe cee’d uit stilstand in 7,7 seconden naar de 100 moeten kunnen sprinten. De topsnelheid ligt rond de 225 km/u. Schakelen gaat via een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

De eerste exemplaren met drie of vijf deuren, 18-inch wielen, rode remklauwen, dubbele uitlaat, Recaro-sportstoelen en LED-dagrijverlichting zullen in de zomer van 2013 in de showroom verschijnen. Prijzen en verdere specs zullen in de tussentijd duidelijk worden.

Teaservideo

Als teaser heb ik hier vast een video van een proefrit in een gecamoufleerd exemplaar voor je, inclusief een nogal suf begeleidend muziekje: