Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Top Gear keert dit weekeinde terug met een Patagonië-special op BBC2. ThePostOnline sprak met één van de presentatoren, James May.

Fiets

Gek genoeg voor iemand die het veel over auto’s heeft en eigenaar is van een BMW i3, een Ferrari 458, een Porsche Boxster en een oude Rolls Royce, is de fiets het favoriete vervoermiddel van de presentator.

Het antwoord van May, die in het autoprogramma de bijnaam ‘Captain Slow’ draagt, verbaasde de interviewer enigszins. “Ik heb er altijd eentje gehad sinds ik tweeënhalf was. Het ontwerp is natuurlijk 19e-eeuws, maar het voldoet nog steeds perfect.”

“De filosofie erachter was hetzelfde als bij de auto, mobiel worden, verder kijken. Daar hou ik van”, zo legt de presentator uit waarom hij de voorkeur geeft aan de tweewieler. “De energie-efficiëntie is daarnaast natuurlijk briljant. Een zakje chips met een biertje is al genoeg om vooruit te komen.”

Fiat Panda

May, die Top Gear samen met Jeremy Clarkson en Richard Hammond presenteert, rijdt vaak in zijn Fiat Panda. “Die is ideaal voor dagelijks gebruik, thuis in Londen. Verder heb ik nog een Porsche, een oude Rolls-Royce en een Ferrari, maar die staan veilig in de garage.” Hij vertelt er niet bij dat hij recent een elektrische BMW i3 heeft aangeschaft, en of hij de Panda wellicht ingeruild heeft?

Lads-vibe

De Top Gear-presentator laat zich wel uit over collega Jeremy Clarkson, die regelmatig in het nieuws komt dankzij zijn ongenuanceerde uitspraken: “Ik vind hem vooral irritant als hij zich weer ‘ns opstelt als een halve hooligan. Dan is ie net zo saai en voorspelbaar als een greatest hits-album van Supertramp, waar hij ook zo verzot op is. Maar de ziel van het programma, drie normale jongens die oprecht over hun passie en hobby, auto’s, praten, die staat nog steeds. We hebben nog steeds die lads-vibe, geloof me. Anders zou het niet werken.”

De Top Gear Patagonië-special wordt in twee delen uitgezonden op BBC2, zaterdag 27 december (21.30 uur, Nederlandse tijd) en zondag 28 december (21.00 uur). De dubbelspecial wordt weer herhaald op 4 en 5 januari, 20.00 uur.

Lees hier het interview dat ThePostOnline had met May.