Autofabrikanten doen de gekste dingen om aandacht te kweken voor hun nieuwe modellen. Jaguar besloot hun nieuwe telg, de E-Pace, een indrukwekkende stunt uit te laten halen.

Guinness Book of Records

Net als Porsche, die een Cayenne een Airbus liet trekken, heeft Jaguar het Guinness Book of Records gehaald. Met een sprong, maar niet zo maar een sprong. De nieuwe E-Pace overbrugt niet alleen ruim 15 meter door de lucht, maar maakt óók nog een schroef. Hiermee heeft Jaguar het record “Furthest Barrel Roll in a Production Vehicle” binnengesleept. Bekijk de beelden hieronder.

Het kan overigens nog extremer, zoals deze Mini die een achterwaartse salto maakt, maar dat betrof geen productiemodel.

Jaguar E-Pace

De E-Pace is trouwens, na de F-Pace, Jaguars tweede SUV. De E-Pace, niet te verwarren met de elektrische i-Pace, is iets kleiner dan zijn broer en opereert in het C-segment waar ook de Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLA en de Range Rover Evoque te vinden zijn. Volvo’s nieuwe XC40 zal binnenkort ook aan dit rijtje premium concurrenten toegevoegd worden. Ongetwijfeld zal de Jaguar, die in Oostenrijk gebouwd wordt, wat sportiever ingestoken zijn dan de meeste concurrenten, net zoals de F-Pace dat doet in zijn segment.