Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Nu de welvaart in China stijgt stappen steeds meer Chinezen van de fiets of scooter in een auto. Ze dragen daarmee voor een groot deel bij aan de enorme smogdamp die boven veel Chinese steden hangt.

In de Chinese stad Hangzou rijdt de gemiddelde inwoner ook liever in een auto, maar dankzij een slimme Chinese firma kan dat nu schoner.

Kandi Technologies, partner van Geely (moederbedrijf van Volvo) bouwde in de bijna 10 mijoen inwoners tellende stad de automotive-versie van het leenfietsysteem. Op steeds meer plekken in de stad kun je nu bij een soort snoepautomaat voor auto’s een kleine elektrische auto huren voor 2,37 euro per uur en ergens anders in de stad weer inleveren.

Voor het kleine bedrag krijg je een 2-persoons elektrisch autootje mee dat verdomd veel lijkt op een Smart, met een range van 120 kilometer en een topsnelheid van 80 km/u. Prima voor de meesten, want je zit droog en koel dankzij airconditioning. Dat laatste is in Hangzou geen overbodige luxe in de zomer, wanneer de gemiddelde temperatuur oploopt tot zo’n 34 graden.

Check de (Engelstalige) video hieronder!