Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Vandaag was de laatste dag dat je nog terecht kon op de grootste autobeurs van Europa, de Internationale Automobil Ausstelling in Frankfurt.

Helaas lieten een flink aantal merken verstek gaan deze editie, een trend die de laatste jaren is ingezet. Zo schitterden de volgende merken door hun afwezigheid: Abarth, Alpine, Alfa Romeo, Aston Martin, Cadillac, Chevrolet, Citroën, Dacia, DS, Fiat, Infiniti, Jeep, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault, Rolls-Royce, Subaru, Suzuki, Tesla, Toyota en Volvo. Desondanks was er veel te zien. De mannen van Autoweek waren op de beursvloer, en deden verslag van al het nieuws.

Deel 1


Traditioneel is Volkswagen Group-night aan de vooravond van de IAA, en dit keer staat de elektrische ID3 hier centraal. Verder komen aan bod: Cupra, Seat Tarraco FRe, Lamborghini Sian, Porsche Macan Turbo en de Porsche 911 Carrera 4.

Deel 2


In dit tweede deel vanaf de IAA 2019 staat de nieuwe Landrover Defender centraal. Na 71 jaar is er eindelijk een nieuwe versie van het icoon. Verder aandacht voor Alpina B3, BMW X6, M8 en Concept 4 met een afzichtelijke neus. Hyundai toont een concept als ode aan de Pony en de video wordt afgesloten met de elektrische Opel Corsa-e in rallytrim.

Deel 3


In het derde videoverslag wordt Mercedes bezocht in hun vaste stek, de Festhalle. Het merk toont de Vision EQS, een concept voor een elektrische supersedan die 700 km ver moet komen en de GLE Coupé. Bij Skoda zien we de elektrische Citigo, en bij de Honda de Honda E een kleine elektrische stadsauto met een groot prijskaartje. Volkswagen toont de Next ID, een elektrische crossover die waarschijnlijk als ID4 in 2021 op de markt komt.

Deel 4


De Chinezen komen er aan! De autojournaille zegt het al een tijdje, maar het is nog niet echt gebeurd (behalve dat Chinezen zich met veel geld en (digitale) spionnen bij de autobouwers binnenwurmen) en dit keer is het de beurt aan het Chinese Byton, Wey en Hongqi. Daarnaast aandacht voor de Ford Explorer Plug-in Hybrid en de stand van Brabus.