Honda verklapte vandaag dat ze een conceptvorm van de Civic Wagon gaan laten zien op de autosalon van Genève in maart dit jaar.

Het conceptmodel van de Civic Wagon zal sterke aanwijzingen gaan geven hoe het exterieur van de nieuwe stationversie van de Civic er uit zal gaan zien als hij straks in productie gaat. De nieuwe Civic-variant zal toegevoegd worden aan de Civic-range, en dat is een belangrijke stap voor Honda. Een broodnodige stap ook, want concurrerende merken doen het met hun stations in het C-segment erg goed. Denk maar aan de Renault Mégane Estate, de Golf Variant en de Focus Wagon.

Uiteraard zal de Civic Wagon ook de zuinige 1.6 i-DTEC diesel onder de motorkap krijgen, en dan heeft Honda er een interessant model bij voor de bijtellingsgevoelige leasemarkt in Nederland. De Europese Japanner wordt begin 2014 verwacht en zal in Swindon, Engeland worden gebouwd.

Voor het blad Autobild is vorig jaar al een impressie gemaakt hoe de Civic er mogelijk uit zou kunnen gaan zien.  De laatste keer dat we trouwens een stationversie van de Honda Civic zagen was in de vorm van de Honda Civic Aero Deck, eind jaren 90. Zie de plaatjes hieronder.