Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Vandaag heeft Google aangekondigd dat ze de mogelijkheid om offline te navigeren met Google Maps gaan uitrollen.

Het downloaden van kaarten binnen de Google Maps-app kon al, maar was niet zo handig en voor zoeken en navigatie moest je toch online gaan. Dat verandert dus bij de volgende update; als je nu onverhoopt ergens geen/slechte verbinding hebt kun je automatisch overschakelen op offline.

Google Maps offline navigeren

Nadeeltje: je moet van tevoren weten waar je naar toe gaat, en dat gedeelte downloaden als je nog op Wi-Fi zit, want zoals je in de bovenstaande animatie ziet, download je al snel honderden Mb’s. Je hebt dan wel de Google-informatie van die regio offline staan, dus je kunt ook offline zoeken.

Toch is de functionaliteit relatief beperkt. Vanwege de opslagruimte worden wandel-, fiets en ov-routes aanvankelijk niet offline gezet, net als userreviews en foto’s van locaties in de buurt. Ook actuele verkeersinformatie is in offline-modus niet beschikbaar, maar er wordt wel rekening gehouden met de gemiddelde reistijd.

De functionaliteit wordt vanaf vandaag uitgerold, eerst op Android, later ook op iOS en zal in de toekomst uitgebreid worden.

Update 15 december 2015: de iOS-versie wordt vanaf nu uitgerold.

PS: mocht je nu gewoon alleen navigatie met compleet offline kaarten zoeken, dan kun je bijvoorbeeld de ‘Here’-app eens proberen. Voorheen van Nokia, nu van BMW/Daimler/Audi, zie ook zie ook dit overzicht van navigatieapps.