Apple en Google breiden hun strijdtoneel uit. Niet alleen vechten de twee kemphanen om de macht op onze smartphone, ze gaan nu ook in onze auto’s de strijd met elkaar aan. Nu Apple met iOS 7 volop inzet op “iOS in the Car“, kan Google natuurlijk niet achterblijven. Analisten voorspellen dan ook dat de technologiereus volgende week op de Consumer Electronic Show (CES) een samenwerking met Audi bekend gaat maken, zo meldt Wall Street Journal.

Het zou gaan om een samenwerking waarbij Android draait op de hardware in de auto. Dat is een groot verschil met “iOS in the Car” waarbij Apple kiest voor weergave van de inhoud van je iPhone op het multimediadisplay van je auto. Het is niet bekend of je bij Audi ook nog een telefoon met Android moet gebruiken, maar het lijkt er dus op van niet.

Bol.com auto

Overigens draait Android in aangepaste vorm al op meerdere infotainmentsystemen van andere fabrikanten zoals Volvo’s Sensus Connected Touch. Autofabrikanten geven er echter in het algemeen niet veel ruchtbaarheid aan, omdat ze niet willen dat het een belemmering vormt om hun product, de auto, te kopen.

Update 6 januari: Naar nu blijkt zijn ook Honda en General Motors partijen waar Android gebruikt gaat worden. De Open Automotive Alliance is op dit moment een samenwerking tussen Google, nVidia, Audi, GM, Honda en Hyundai, bedoeld om mobiele innovaties in de auto naar een hoger niveau te tillen.