Stel je bent in het gelukkige bezit van zowel een Tesla Model S als een Google Glass-bril. Dan mag je jezelf zowel een enorme technerd als een lucky bastard noemen, want Google Glass is nog niet verkrijgbaar, en de prijzige Tesla’s (7% bijtelling vanaf 2014) worden mondjesmaat geleverd. Maar stel dat je deze combi in je bezit hebt. Wat kun je er dan mee doen? Daar heeft het Amerikaanse bedrijfje met de weinig originele naam Glasstesla al over nagedacht, en sterker nog, iets voor ontwikkeld. Een app voor op je Google-bril waarmee je je auto kunt bedienen. Hoe cool is dat? Je kunt het volgende op het scherm van je bril toveren:

  • Laadstatus bekijken. Starten of stoppen met opladen via Glass. Je kunt zelfs de laadaansluiting openen zonder in de auto te hoeven zijn.
  • Zoek je Model S op een kaart en vind een route naar je auto. Je kunt de auto zelfs laten toeteren of de koplampen laten knipperen als je hem dan nog niet kunt vinden
  • Checken of de deuren, kofferdeksel of schuifdak open / gesloten zijn. Natuurlijk kun je je auto op afstand vergrendelen of ontgrendelen en zelfs het zonnedak bedienen.
  • Je kunt de temperatuur van het interieur van je auto bekijken. Met een enkele klik kun je op afstand de airconditioning van je auto inschakelen.

Het ziet er nu nog uit als behoorlijk vooruitstrevend, maar je kunt natuurlijk nog veel meer auto-apps voor Google Glass verwachten.

Bron: glasstesla.com