Google zou plannen hebben om een zelfrijdende taxi te ontwikkelen en in te zetten als robotaxi. Dat leiden Amerikaanse media af uit gesprekken die de technologiegigant met diverse grote automotive leveranciers heeft gevoerd, en tevens aan een fikse investering (258 miljoen dollar) die Google recent heeft gedaan in het bedrijf Uber, een taxiservice op hoog niveau.

Bol.com auto

De combinatie van Google’s technologie en Uber zou een chauffeurloze taxiservice kunnen opleveren die kunt bestellen via een app op je smartphone. Geen omrijroutes meer of lompe, stinkende of zelfs dronken chauffeurs; altijd de snelste route met een eerlijke prijs. Wie wil dat nou niet?

Google zou al bezig zijn de geschikte steden in de wereld in kaart te brengen. Het project wordt geïnitieerd vanuit Google X, een onderdeel binnen Google (onder andere bekend van Google Glass) dat zich bezighoudt met financieel riskante, maar veelbelovende projecten. Dit project is onder andere risicovol omdat de wetgeving in veel landen nog niet klaar is voor autonoom rijdende auto’s, en we weten allemaal dat besluitvorming op dit gebied erg lang kan duren.