Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

TomTom heeft een aparte flitserapp ontwikkeld die waarschuwt voor vaste en mobiele flitsers. Door een aparte app te maken voor flitsers hoef je geen dure navigatie-app aan te schaffen. Er zit dus geen navigatiefunctionaliteit in de Speed Camera-app.

De app is voorlopig alleen op de iPhone beschikbaar en geeft informatie over de toegestane snelheid, de werkelijke snelheid die gereden wordt, vaste en mobiele flitsers en de afstand tot een camera.

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Abonnement

Volgens TomTom dekt de app 95 procent van de vaste flitsers. Informatie over mobiele camera’s wordt realtime geüpdatet. “De app maakt gebruik van de kennis van 1,6 miljoen automobilisten in 15 landen”, aldus Tomtom.

De app zelf is gratis, maar er moet wel een abonnement afgesloten worden. Als introductieprijs is zo’n abonnement beschikbaar voor 1,59 euro per maand of 18,99 euro voor een heel jaar. Normaliter liggen de prijzen op 4,99 per maand en 29,99 per jaar. Als je geen abonnement afneemt toont de app alleen de snelheid.

Concurrerende flitsapps

Er zijn een aantal flitserapps die alleen in aanschaf een paar euro kosten, dus de vraag is waarom je een Tomtom abonnement zou moeten afsluiten. De verschillen met deze app en andere flitserapps is dat Tomtom internationaal een zeer grote gebruikersgroep heeft van de bestaande navigatiekastjes/apps, en “enige knowhow” van kaarten, en daardoor zeer nauwkeurig kan bepalen waar je je op de weg bevindt. Dat laatste lijkt mij de beste feature, want aan de flitsers in Barcelona heb je niet zo veel als je over de A1 bij Muiden rijdt.