Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Het wat? Bijna niemand wist waarschijnlijk dat het bestond, maar dat geeft niet, want het is nu afgeschaft: het papieren brandstofverbruiksboekje.

Het is een boekje met daarin de officiële verbruikscijfers van nieuwe auto’s, en wordt dus niet meer gedrukt. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu bekend gemaakt. Besloten is dat de digitale versie op de website van de RDW volstaat, waarmee belastinggeld en bomen worden bespaard.brandstofverbruiksboekje

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Het brandstofverbruiksboekje moest, net als de brandstofetiketten, fysiek in de showroom aanwezig zijn bij elk autobedrijf dat nieuwe auto’s verkoopt. BOVAG en RAI Vereniging lobbyen al langere tijd om de gids te laten vervallen. In overleg met BOVAG en RAI Vereniging heeft de overheid nu dan ook besloten om de RDW niet langer de Brandstofverbruiksboekjes fysiek te laten drukken. En daar missen we niets aan, want de pdf-versie van het brandstofverbruiksboekje is ook te downloaden bij de RDW. Niet dat je iets hebt aan deze verbruikscijfers, want het werkelijk verbruik van een auto ligt in de praktijk toch vaak een stuk hoger.

Bron: Bovag