Niet alleen Ferrari’s fikken keihard. De rebelblauwe Volvo V40 R-Design van een Belgische Volvo-monteur deed vandaag ook een aardige poging om tot een klein hoopje te versmelten.

De oorzaak is nog niet bekend. Wellicht dat de dieselmotor voorin de term ‘zelfontbrander’ iets te letterlijk nam? Wellicht dat meneer een zelfbouw-LPG-installatie aan het uitproberen was? Of dat een concurrerend merk ziekelijk jaloers is op de aardige verkoopaantallen die de V40 momenteel weet te halen? Wie zal het zeggen, maar met veiligheid als ‘core business’ is zo’n incident voor de Zweedse autofabrikant geen nieuws dat ze graag in alle media terugzien. Volvo Nederland heeft dan ook laten weten dat Volvo er alles aan doet om de oorzaak te vinden:

Bericht in media over V40 in brand
Zojuist is in België een online artikel verschenen over een Volvo V40 met fotografie hoe deze in brand staat. Hoe dit heeft kunnen gebeuren weten wij nog niet. Er is bij ons nog niet meer informatie bekend. We staan in contact met België en Zweden hierover.

Belangrijk:
We snappen als er consumenten onrustig worden van een dergelijk bericht en we nemen dit heel serieus. Veiligheid is onze core business, dus men kan erop vertrouwen dat dit tot op het hoogste niveau de aandacht heeft.

Volvo V40 brandt uit

Volvo V40 brandt uit

Bron: Volvo Forum

Update jan 2014: na onderzoek bleek dat een snuggere het hitteschild onder de auto verwijderd had om in de toekomst aanpassingen aan het uitlaatsysteem te doen. Volvo heeft niets vergoed, en het is een verzekeringskwestie geworden.