Nu de AutoRAI 2017 definitief niet doorgaat, is uitgeverij Sanoma in het gat gesprongen door in 2017 de tweede editie van AutoWeek Live te organiseren.

2014: Lelystad

De vorige editie van AutoWeek Live vond plaats in 2014 op het RDW-terrein in Lelystad en kon op 18.000 bezoekers rekenen. De organisatie had destijds echter meer mensen verwacht, namelijk zo’n 30.000. Dat is waarschijnlijk de reden dat het evenement, ondanks beloften, in de jaren daarna niet meer werd georganiseerd. Toch was het een leuk evenement voor de autoliefhebber, kan ik uit eigen ervaring mededelen. Voor de liefhebber was het eigenlijk best fijn dat er niet zo veel mensen als gepland kwamen, want dan heb je nog wat ruimte. Je kon o.a. zelf met allerlei nieuwe auto’s een proefrondje rijden, o.a. op de kombaan. Op het middenterrein waren o.a. supercars en klassiekers te bewonderen en kon je meekijken met Autoweek-items als Klokje Rond. Daarnaast gaven een aantal bekende coureurs als Jos en (toen nog niet zo bekende) Max Verstappen, Giedo van der Garde, Arie Luyendyk en Tom Coronel demonstraties in race-auto’s op de kombaan die het RDW-terrein omcirkelt.

2017: TT-circuit Assen

Voor de editie van 2017 heeft de organisatie een echt circuit gekozen, namelijk het TT-circuit Assen. Zo is er meer ruimte om er een groot evenement van te maken. Ze rekenen nu dan ook op meer bezoekers, namelijk 30.000. Het precieze programma volgt nog maar het moet een echt dagje uit worden voor de bezoekers. Zo kun je sowieso weer proefritten maken en kennismaken met de nieuwste technieken zoals waterstofauto’s en automatische noodstopsystemen.

Zou het AutoWeek lukken om de inmiddels wereldberoemde Max naar Assen te halen? Wellicht, want er is dat weekend geen F1-race gepland. De gage van de Red Bull-coureur zal na al die F1-podiumplaatsen echter wel met een paar nullen verhoogd zijn neem ik aan, en of ze dat kunnen betalen is de vraag.

AutoWeek Live 2017 gaat plaatsvinden op vrij. 19, zat. 20 en zon. 21 mei 2017 niet door.