Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Een papieren formulier om schade te melden kan in dit digitale tijdperk natuurlijk niet meer, en daarom komen twee partijen met een nieuwe app die het mogelijk maakt met je smartphone de schade te melden.

De vernieuwde Mobielschademelden-app van het Verbond van Verzekeraars werd gisteren groot in de media gelanceerd. Prompt werd ook de app Schadeformulier van E-Polis in de iTunes-store gepubliceerd. Ze waren bij daar verrast door de grootse lancering van een concurrerende app en besloten tot onmiddellijke publicatie.

Minder fouten

De apps komen als geroepen; in een onderzoek onder 700 verzekerden blijkt een derde van de respondenten moeite te hebben met het invullen van het ouderwetse papieren schadeformulier. Een even groot aandeel vindt het formulier niet goed leesbaar na het invullen. Met een app wordt het gewoon makkelijker: onleesbaar zal de invoer niet snel worden op een smartphone, je tekenkunsten worden niet op de proef gesteld (je kunt foto’s toevoegen) en dankzij GPS is de locatie snel bepaald.

Vergelijk

Welke app beter is? Beide apps hebben hun voors- en tegens, waarbij het sterkste punt van de Mobielschademelden-app natuurlijk de ‘officiële’ status is. De Schadeformulier-app is echter het makkelijkst in gebruik en geeft je de mogelijkheid om data alvast vooraf in te voeren. De app lijkt ook iets meer ontworpen vanuit het oogpunt van de gebruiker en geeft je meer opties om in vrije volgorde door de vragen heen te gaan. Mobielschademelden wint punten op het feit dat deze app gesteund wordt door meer instanties, veel informatie automatisch ophaalt en de melding meteen doorstuurt naar de verzekeraars. In dit vergelijk van iCulture lees je meer over de verschillen.

Hier vind je de links naar de apps