De jaarlijkse autobeurs van Geneve is een van de belangrijkste autobeurzen ter wereld. Jaarlijks trekt deze beurs zo’n 700.000 bezoekers. Wat was er allemaal te zien op de editie van 2019?
Dit jaar heb ik wederom gekozen voor de video’s van Autoweek, aangezien zij uitgebreid verslag doen van de beurs. Dit keer in de personen van Jan Lemkes en Roy Kleijwegt.

Deel 1

Het eerste verslag vanaf de beursvloer! Uiteraard wordt er weer gestart met de Volkwagen Group night, maar er wordt in deze video ook een bezoek gebracht aan de Toyota-stand.

Deel 2

In deel twee een kijkje bij de McLaren Speedtail, veel nieuws bij Mercedes en de dakloze Lexus LC.

Deel 3

In het derde algemene beursverslag gaan ze langs bij Audi voor onder meer de Q4, bij Porsche voor de 718 T en het Nederlanse Pal-V laat zijn vliegende voertuig zien.

Deel 4

Alfa Romeo toont de Tonale, een plug-in hybride crossover in het C-segment. Verder de San Yong Korando, Mazda CX30, een concurrent van de Volkswagen T-Roc. Imagine by Kia designstudie voor een elektrische C-segment crossover., Kia e-Soul, elektrische Soul, Kia Niro.  Smart ForeEase Plus. Peugeot 508 concept Sport Engineered met 400 pk.

Deel 5

Bij Aston Martin zien we de Valkyrie, RB003, Vanquish Vision Concept en het submerk Lagonda dat voor elektrische auto’s is bedoeld. Het Zweedse Koenigsegg toont de Jesko met 1600 pk en een soort PowerPulse-techniek voor de turbo’s. Elektrische Nissan brengt de IMQ concept met range-extender. Mitsubishi toont de Outlander-concept en de gefacelifte ASX. Elektriche Citroën Ami Concept, Citroënist. Tonslotte toont Jeep nieuwe  plug-in hybride-versies van de Renegade en de Compass.

Deel 6

In dit deel de Honda toekomstige elektrische stadsauto, de E prototype. Verder de vernieuwde Volkswagen Passat GTE met tot 14 kWh vergroot accupakket, T-ROC R, een Fiat-concept elektrische stadsauto, de Fiat 595 Abarth, Hispano Suiza Carmen, de Cupra Formentor concept, Seat Minimo een Twizy-kopie, GFG Kangaroo-concept, Skoda Vision iV op basis van het VW MEB-platform, Morgan Plus Six, de Bentley Bentayga Speed en tenslotte de Bugatti La Voiture van 16 miljoen euro…