Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Nu de AutoRAI dit jaar is gecancelled, ziet organisator Rotterdam Expo & Events een kans om dit jaar van 29 november tot en met 2 december in Ahoy een alternatieve, landelijke autobeurs te organiseren, namelijk de Autosalon Rotterdam.

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De organisatie is nog druk in overleg met de autoimporteurs, maar het wordt in ieder geval geen dealershow. Op dit moment hebben een aantal importeurs toegezegd, maar het is nog niet zeker of alle automerken vertegenwoordigd zullen zijn. Het kostenplaatje voor de importeurs is volgens de organisatie in ieder geval een stuk interessanter dan dat van de AutoRAI, waar enorme bedragen neergeteld moesten worden voor een stand; in deze crisistijd was dat net een brug te ver.

In tegenstelling tot de AutoRAI is het de bedoeling dat tijdens de Autosalon Rotterdam ook auto’s verkocht worden. Dit is al gebruikelijk tijdens andere autobeurzen als die van Brussel, maar de AutoRAI heeft dit altijd geweerd.

De beurs moet plaatsvinden van op 15.000 vierkante meter, ongeveer de helft van de totale Ahoy-oppervlakte en zes keer kleiner dan de AutoRAI. De kaartjes kosten €14,50.

www.autosalonrotterdam.nl