Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Hoewel Volkswagen, Volvo, Ford, Mazda en Opel geen acte de presence gaven in Parijs, stond editie 2018 van de autosalon van Parijs toch weer vol met nieuwigheidjes.

Autoweek stuurde redacteur Jan Lemkes naar de beurs om verslag te doen van alle belangrijke nieuwtjes op één van de belangrijkste internationale autobeurzen. Hieronder vind je de videoverslagen, met een korte beschrijving per video welke automodellen behandeld worden.

Videoverslag deel 1: DS, Kia, Renault en Citroën


Naast de specials over de BMW X5, de Seat Tarraco en de Toyota’s Camry en Corolla (zie onderaan) worden in dit “reguliere” beursverslag de stands van DS (DS3 Crossback en DS3 E-tense), Kia (e-Niro en de Kia ProCeed shooting brake), Renault (EZ.Ultimo conceptcar en de gefacelifte Kadjar) en Citroën (C3 Elle, C5 Aircross) bezocht.

Videoverslag deel 2: Ferrari, Hyundai, Peugeot en Vinfast


In deze video komen de Ferrari’s Monza SP1 en SP2 en de 488 Pista Spider aan bod. Bij Hyundai vinden we de Hyundai i30 Fastback N, de sportieve variant van de i30 Fastback. Hyundai i30 N-line en N Option. Peugeot 508 SW Hybrid, 3008 Hybrid4 en de Peugeot E-Legend, een reïncarnatie van de 504. Verder het Vietnamese Vinfast met modellen die op oude BMW’s gebaseerd zijn.

Videoverslag deel 3: Toyota, Bugatti, Suzuki, Lexus, Smart en Mercedes-Benz


Toyota RAV4, Bugatti Chiron van Lego (1:1), Suzuki Jimny en gefacelifte Vitara. Bij Lexus wordt de gefacelifte RC aangestipt. Smart Forease. Mercedes-Benz levert veel nieuws met de nieuwe B-klasse, A-klasse sedan, A35 AMG en de nieuwe GLE.

Videoverslag deel 4: Skoda, Audi, Porsche, GAC Motor en BMW


Skoda toont de Vision RS-conceptcar, Kodiaq RS, Karoq Sportline en de Karoq Scout. Bij is de Audi R8 LMS GT3 een aandachtstrekker. Porsche toont de 911 Speedster en de gefacelifte Macan. Het Chinese GAC Motor is aanwezig met de GS5. Op de BMW-stand is er veel nieuw: de nieuwe X5 (zie aparte special), de 3-serie (zie deze video) de nieuwe Z4 en de 8-serie.

BMW X5, vierde generatie (G05)

Tesla Model 3

Mercedes-Benz EQC

Toyota Camry en Corolla Touring Sports


In deze special aandacht voor de nieuwe Toyota Camry, die de Avensis moet doen vergeten, en de stationversie van de Corolla van Toyota die de naam Auris-naam heeft laten vallen.

Seat Tarraco


De Seat Tarraco is de nieuwe SUV van Seat, die zelfs langer is dan de Kodiaq van Skoda.