Dit jaar vond de 87e Autosalon van Genève plaats, om precies te zijn van 9 t/m 19 maart 2017, en er was weer een hoop nieuwigheid te bespeuren. Bijzonder aan deze show is dat alle autofabrikanten vertegenwoordigd zijn, iets wat niet meer vanzelfsprekend is.

Dit jaar heb ik gekozen voor de beelden van Autoweek, waarvan redacteuren Roy Kleijwegt, Marco Gorter en Stéphan Vermeulen naar Zwitserland vlogen om videoverslag te doen vanaf het Palexo-beursterrein. Hun verslagen bekijk je hieronder.

Video 1: Mercedes en VAG

Traditioneel trappen zowel Volkswagen als Mercedes de autosalon af met al hun nieuws in een speciale eigen show. Mercedes toonde voor het eerst de E-klasse Cabriolet en de totaal over-the-top Mercedes-Maybach G650 Landaulet terreinwagen voor gekkies met te veel geld. Bij de Volkswagen-groep was er aandacht voor de zelfrijdende Cedric conceptcar, de Arteon (opvolger Volkswagen CC), Audi SQ5 met benzinemotor, de nieuwe Seat Ibiza, de Skoda Octavia RS 245, de Lamborghini Huracan Performante en de Porsche Panamera Turbo SE Hybrid met liefst 680 pk.

Video 2: Mitsubishi, Opel, Suzuki, Mazda en Ford

Mitsubishi toont een voorstudie van de nieuwe ASX en de Eclipse Cross. Opel vertoont de nieuwe grotere en lichtere Insignia en de Opel Crossland X, die ontwikkeld is samen met PSA, hun nieuwe eigenaar. Suzuki toont de nieuwe Swift en Mazda de geheel nieuwe CX-5. Op de Ford-stand vinden we de nieuwe Ford Fiesta ST met een 200 pk sterke 1.5 driecilinder.

Video 3: Hyundai, Audi, Bentley, Subaru, Nissan en Honda

Aandacht in deze video voor de Hyundai brandstofcelauto en de i30 Wagon. Op de stand van Audi staat de RS5 en de Q8 Sport Concept. Bentley toont een elektrische Bentley EXP12 conceptcar, Subaru de nieuwe Subaru XV en Nissan de gefacelifte Qashqai. De bespoilerde Honda Civic Type R vormt de afsluiter van deze video.

Video 4: Porsche, Spyker, Toyota, Renault en Alpine

In deze video aandacht voor Porsche met de Panamera Sport Turismo shooting brake en de vernieuwde 911 GT3. Spijker toont de C8 Preliator Spider met een 5-liter V8 van Koenigsegg. Toyota is trots op de nieuwe Yaris, zusje Lexus op hun vlaggenschip, de LS500h. Bij Renault vinden we de gefacelifte Renault Captur en de Zoe E-sport concept. Het merk Alpine is terug van weggeweest met de Alpine A110.

Video 5: Volvo, McLaren, Mercedes-Benz, BMW, Infiniti en DS

In deel 5 wordt gestart bij de nieuwe XC60 van Volvo. McLaren toont de 720S, Mercedes de AMG GT Concept, BMW de 5-serie Touring. Infiniti de Q60 Black S concept. Op de DS-stand toont het Citroën-merk de DS7 Crossback.

Video 6: Land Rover, Aston Martin, Kia, Citroën en Ferrari

Verslag deel 6 start bij Land Rover, waar de Range Rover Velar staat te glimmen. Aston Martin toont de Valkyrie hypercar, die voorheen AM-RB 001 heette. Kia heeft de Stinger GT op de stand staan en de nieuwe Picanto. Citroën toont de Aircross-concept en het verslag wordt afgesloten bij Ferrari met de 812 Superfast.

Video 7: Vanda, Techrules, Ruf, Alpina en Pagani

In dit laatste deel aandacht voor de exoten, zoals de elektrische Vanda Dendrobium hypercarstudie, ontworpen door een Nederlander. De elektrische Techrules Ren is voorzien van een turbine op diesel. Ruf toont de nieuwe CTR Yellowbird. Alpina heeft al een B5 Biturbo ontwikkeld op basis van de BMW 5-serie. De Pagani Huayra Roadster sluit de videoserie af.