Vier jaar geleden wilde BMW er in Peking kost wat kost bij zijn maar dat mislukte. Toen kreeg Volkswagen het hoofdsponsorschap. Maar nu in Londen (27 juli tot 12 augustus) staat BMW vooraan en heeft Audi een klein rolletje.

Beide merken “hebben” natuurlijk veel met Engeland. Zo zwaait de Volkswagen Group de scepter over het Britse merk Bentley en zorgt BMW zelfs voor twee Britse trotsen, namelijk de Mini en Rolls-Royce. Logisch dus dat BMW hoofdsponsor is geworden. Of zou het gewoon een kwestie van geld geweest zijn?

Milieu

Sporten en luchtvervuiling gaan natuurlijk slecht samen, en daarom heeft de organisatie in Londen besloten dat voor alle auto’s op de Olympische Spelen een gemiddelde maximale CO2-uitstoot geldt van 120 gram per kilometer. BMW haalt een gemiddelde van 116 gram uitstoot en gebruikt hybride versies, elektrische auto’s, EfficientDynamics-varianten, motorfietsen en elektrische fietsen om de grotere auto’s te compenseren. In totaal gaat het om maar liefst 4000 voertuigen, onder meer voor de atleten en de vertegenwoordigers van de nationale en internationale Olympische organisaties. De 320d vormt het grootste aandeel met 1550 stuks. Verder zijn er zevenhonderd stuks van de 5-serie met dieselmotor voor de shuttle-diensten beschikbaar gesteld en gaat de X3 functioneren als trekauto voor de bootsporten. Voor de paardentrailers worden X5 30d’s ingezet. Als begeleidingsvoertuigen voor de wielrenwedstrijden zetten de Duitsers 25 motorfietsen in en dan zijn er nog vierhonderd e-bikes die BMW wil testen. Om de sponsoring kracht bij te zetten heeft BMW op het Olympiapark een paviljoen ingericht waar men dagelijks zo’n vijfduizend bezoekers verwacht.

BMW Olympisch Paviljoen

Kleine rol voor Audi

Audi heeft in Londen een kleine rol. Het Duitse merk heeft zestig auto’s ingezet als shuttle-service voor Das Deutschen Haus, waaronder vier stuks van de Audi A1 e-tron. Daarbij krijgen alle winnaars van de Olympische Spelen en de Paralympics een rijtraining aangeboden.

(bronnen: Autoblog.com, Automobielmanagement)