De Audi A3 Plug-in Hybrid zal gepresenteerd worden op de Autosalon van Geneve in maart van dit jaar, aldus Autobild. Puur elektrisch zou de Audi A3 Sportback 50 kilometer ver kunnen komen.


Nieuwe techniek wordt binnen het Volkswagenconcern vaak eerst in een Audi beschikbaar gesteld, en komt later ook beschikbaar in de andere merken. Deze regel gaat dit keer ook op, want volgens het Duitse magazine zal de hybrideversie van de Volkswagen Golf in september op de Internationalen Automobil-Ausstellung (IAA) worden gepresenteerd.

De techniek

Audi A3 plug-in-hybrid stekkerDe Lithium-Ion accu van de hybride A3 heeft een capaciteit van acht kilowattuur en kan aan het stopcontact binnen enkele uren opgeladen worden. Als aandrijving is een 1.4 TFSI benzinemotor met 150 pk gepland, die met een 75 kW sterke elektromotor gecombineerd wordt. Voor de overbrenging is gekozen voor een zestraps DSG-bak. In een verbruikstest voor plug-in-hybrides zou de C-segmenter voldoende hebben aan twee liter benzine om 100 kilometer ver te komen, 1 op 50 dus. We zullen zien hoe dit verbruik in de praktijk uitvalt, want dat kan behoorlijk schelen.

De Audi gebruikt techniek, die VW in Wolfsburg voor het MQB-platform ontwikkeld heeft. Naast de A3 zijn hier ook nog de Golf, de Seat Leon en de Skoda Octavia op gebaseerd.

Wat moet dat kosten?

Prijzen staan nog niet vast, maar hij wordt niet goedkoop. Insiders noemen een meerprijs (in Duitsland) van maar liefst 8000 euro in vergelijking met een A3 zonder elektrische ondersteuning. Hoe die prijs in ons belastingstelsel uit gaat vallen is nu nog een gok.

Bron: Autobild