Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Wat eerst nog iOS in the Car heette, is omgedoopt tot Apple CarPlay. CarPlay maakt het mogelijk om bepaalde apps van je iPhone, zoals Telefoon, Berichten, Muziek en Kaarten op het grotere multimediascherm van je auto te toveren.

Brede ondersteuning

Diverse merken gaan Apple’s CarPlay ondersteunen, waaronder Mercedes, Volvo en Ferrari die, as we speak, in Genève de toepassingen tonen.

Andere merken, zoals Nissan, Peugeot, Jaguar, Land Rover, BMW, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Mitsubishi, Subaru, Suzuki en Toyota hebben ook toegezegd Apple’s CarPlay te gaan implementeren.

Het systeem zal bij in de auto’s parallel te gebruiken zijn naast eventuele functionaliteit van de merken zelf. Zo kun je bijvoorbeeld de ingebouwde navigatie van de auto gebruiken, of de Maps-app van je telefoon.

Zoals je in de onderstaande video’s kunt zien, is het design van de interface aangepast aan het gebruik in de auto, dus groter en simpeler. Tevens is de functionaliteit in veel gevallen te bedienen met je stem, met Siri dus, al is Siri op het moment van schrijven nog steeds niet Nederlandstalig.

Overigens werkt Apple’s CarPlay op een iPhone 5 of later met iOS 7.1 of later. Met een kabeltje, nog niet via bluetooth.

Demo CarPlay in Volvo Concept Estate

Video CNET