Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Met je auto van een klif rijden en het overleven. Dat kunnen niet veel bestuurders zeggen. Angela Hernandez uit Portland wel. En hoe. Ze overleefde zeven dagen op een afgelegen strand nadat ze van een klif op Highway 1 in Californië was gereden.

Uitwijkmanoevre

Angela Hernandez’s filmwaardige levensgebeurtenis begon op 6 juli rond de middag, toen ze zuidwaarts door het dunbevolkte Big Sur reed en er plotseling een klein dier op de weg sprong. Ze week uit en raakte in een slip, waarna ze zo’n 75 meter naar beneden stortte. Hernandez (23) werd al snel als vermist opgegeven in het gebied rond Big Sur, maar zware mist bemoeilijkte de zoekactiviteiten. Ze werd uiteindelijk bij toeval gevonden door een stel dat langs de kust wandelde op zoek naar een plek om te vissen en surfen.

Jeep Patriot van Angela Hernandez nadat ze er mee van een klif af is gereden

Jeep Patriot van Angela Hernandez bij eb © Angela Hernandez

Ze had een hersenschudding, een ingeklapte long, gescheurde bloedvaten in beide ogen, vier gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen. Ook was ze verbrand door de zon. Ze schrijft dat ze zich van de crash alleen herinnert dat ze wakker werd in haar auto en voelde hoe het water van de Stille Oceaan tot aan haar knieën stond. Ze gebruikte een stuk gereedschap om het raam in te slaan, sprong in het water en zwom naar de kust, waar ze  bewusteloos raakte.

Radiateurslang

In de dagen daarna gebruikte ze een stuk slang van de radiateur van haar Jeep om dauwwater te verzamelen dat van stukken mos afdroop. Angela kroop bijna iedere dag een stuk naar boven naar een vlak stuk van waaruit ze auto’s zag rijden. “Ik had het gevoel dat als ik maar luid genoeg kon schreeuwen, iemand me kon horen of zien. Dat is alles wat nodig had om terug te kunnen keren naar mijn familie, slechts één persoon die me opmerkte. Ik bleef daarom zo lang mogelijk op die plek, meestal totdat de zon ondraaglijk werd en daarna ging ik weer naar beneden, naar het strand.”

Jeep Patriot van Angela Hernandez nadat ze er mee van een klif af is gereden

Jeep Patriot van Angela Hernandez bij eb © Angela Hernandez

Toen ze na een week werd gered, bevond de Jeep zich gedeeltelijk in het water van de Stille Oceaan, zo maakten de autoriteiten bekend. De verdwijning van de automobiliste kreeg veel media-aandacht omdat haar voertuig op 6 juli voor het laatst was gesignaleerd op bewakingsbeelden van een tankstation bij Carmel. Dat was zo’n 80 kilometer ten noorden van de plek bij Highway 1 waar de wandelaars het wrak ontdekten. ,,Automobilisten bezwijken meestal aan de klap van het neerstorten of sterven een verdrinkingsdood in zee, maar deze mevrouw had het geluk om beide te overleven”, volgens de politie aldaar.

De pas nieuwe Jeep Patriot van Hernandez © Angela Hernandez