In je t-shirt en spijkerbroek een recordtijd neerzetten met de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde op de befaamde Nürburgring. Je moet het maar durven. En kunnen.

Met 7m32 reed testcoureur Fabio Francia zonder race-overall en handschoenen de recent geclaimde snelste rondetijd door een vijfdeurs sedan van de nieuwe Porsche Panamera Turbo uit de boeken. Geen Giulia-bezitter die ‘m dat wil of kan nadoen, maar het geeft wel aan dat dat de coureur een potje kan sturen en deze Alfa Giulia met het groene klavertjevier een potent karretje is.

Porsches pletten

Om zo’n snelle ronde neer te zetten met een sedan heb je vermogen nodig. Heel veel vermogen. Gelukkig beschikt de QV over een met Ferrari ontwikkelde 2.9-liter V6 met twee turbo’s, 510 pk en 600 Nm. Ruim genoeg om het gros van de Porsches te pletten lijkt me, en dat voor “slechts” 107.950 euro. Wat ook meehelpt is de perfecte 50/50 gewichtsverdeling en de geavanceerde torque-vectoring van de dikste Giulia. De Alfa voor deze recordronde was uitgerust met de 8-baks automaat, want puristen kunnen op hun kop gaan staan, dat is op een circuit gewoon sneller dan een handbak.

In de video zie je de hele ronde als bewijs, waarbij bij 7m20 de 284 km/h aangetikt wordt na het lange rechte stuk, in een bocht nota bene.