Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Met het einde van de winter in zicht heeft de altijd ‘gründliche’ ADAC (Duitse ANWB) weer eens een bulk zomerbanden in de maat 225/45R17 getest. Deze bandenmaat is populair onder compacte middenklassers als de Audi A3, Volvo V40 en Skoda Octavia.

Verbeterde prestaties

De algemene conclusie van de test is dat de prestaties op nat wegdek verbeterd zijn ten opzichte van vorige testen en dat de banden in deze categorie gemiddeld nog nooit zo goed waren, met slechts een paar banden die het matig doen. Waarschijnlijk komt dat door de invoering van het Europese bandenlabel. Dat is een label dat op zich niet zo heel veel zegt, maar het zegt wél iets over de prestaties op nat wegdek, en kennelijk hebben de fabrikanten de concurrentiedruk die daaruit vloeit aangegrepen om hun banden te verbeteren.

Bij de top vijf bestaat uit de overall goed presterende Continental SportContact 5 (beste op nat wegdek), Goodyear Eagle F1 Asymetric 2 (“zeer goed” op droog wegdek), Dunlop Sport Maxx RT, Michelin Pilot Sport 3 en Vredestein Ultrac Vorti. De zuinigste band is de Semperit Speed-Life. Bekijk hieronder de volledige uitslag (Duits):

ADAC zomerbandentest 2013 225/45R17