Nieuwe kentekens: over paar weken

Gepubliceerd op 9 februari 2013 in Verkeer
Laatste kenteken nieuwe kenteken

Het is nog een beetje koffiedik kijken, maar de RDW zal vermoedelijk binnen een paar weken beginnen met de uitgifte van de nieuwe kentekenreeks. De combinatiemogelijkheden voor de huidige kentekenplaten zijn namelijk bijna op. De combinatie 99-ZZZ-9 zal het laatste nummerbord zijn binnen de huidige reeks dat de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zal gaan uitdelen aan de ongelukkige die net de nieuwe reeks mist. De nieuwe serie wordt begonnen met de combinatie 1-KBB-00.

„We hadden verwacht al met de nieuwe reeks te zijn begonnen, maar door de tegenvallende autoverkoop duurt dat nog even. Maar het eind is nu in zicht en wellicht al de komende maand zullen de nieuwe cijferlettercombinaties worden gebruikt”, stelt Hans van Geenhuizen, persvoorlichter bij de RDW. „We beginnen overigens bij de K, omdat eerdere letters in het verleden al zijn uitgegeven aan bromfietsen en bedrijfswagens, terwijl de A aan het Koninklijk Huis behoort en de C, E, I en J bijvoorbeeld worden overgeslagen”, zo meldt De Telegraaf.

Overigens kun je op Carblogger.nl in de rechterbalk dagelijks het laatste door de RDW uitgegeven kenteken checken.

Bevalt deze pagina je? Deel hem dan met je vrienden!
Volg Carblogger op Twitter of Facebook !
5 reacties
 1. M. van der Kruijs zegt:

  Maakt de RDW de reeks vol tot ZZZ; of stappen ze eerder over naar de nieuwe combinatie? Menig Nederlander zit te wachten met de kentekenaanvraag! Omzetten dus, RDW!

  • Carblogger zegt:

   Waarom zouden ze eerder overstappen op een nieuwe combinatie? Het hangt eenvoudigweg af van hoeveel auto’s er op kenteken worden gezet, en dat zijn er op dit moment relatief weinig, want de verkopen zijn drastisch gedaald.

 2. Carblogger zegt:

  Kennelijk zijn ze inderdaad eerder overgestapt! Vandaag is het nieuwe kenteken uitgegeven: 1-KBB-00

 3. Felix Crooijmans zegt:

  Waarom begint men met een k

 4. Carblogger zegt:

  Eeehm, heb je de hele pagina gelezen? Het staat in de tekst

Geef een reactie

Je reactie wordt gewaardeerd! Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Houd het netjes a.u.b., reclame wordt verwijderd.