Laatst uitgegeven kenteken RDW

Geplaatst: 22 juni 2012

Vanaf nu kun je op deze site in de menubalk aan de rechterzijde het laatst uitgegeven kenteken voor personenauto’s zien. Dit kenteken wordt dagelijks opgehaald bij de RDW. Natuurlijk toon ik dit laatste uitgegeven kenteken ook nog een keer hier in deze post!

7-XGT-05
Bron: RDW

Deel dit artikel met je vrienden:
21 reacties
 1. Maarten zegt:

  Heb je een misschien een idee wanneer uitgifte van de nieuwe kentekenserie gaat starten?

 2. Carblogger zegt:

  @Maarten: dat hangt er van af hoeveel auto’s de komende tijd aangeboden worden, en dat is gokken. De RDW maakt dat niet vooraf bekend om de autoverkopen niet te beïnvloeden. Elke dag even checken dus, want ze zijn dichtbij de nieuwe reeks kentekens. Het gaat momenteel wel langzaam vanwege de tegenvallende autoverkopen.

 3. willem zegt:

  Als het goed is krijg ik in week 9 mijn nieuwe auto afgeleverd, zou hij dan al voorzien zijn van het nieuwe kenteken?

 4. Carblogger zegt:

  Ik vrees van niet, aangezien we nu nog bij ZV zijn

 5. Piet zegt:

  Eind maart krijg ik mijn nieuwe auto.
  Zou ik dan een kenteken hebben uit de nieuwe serie?

 6. Carblogger zegt:

  Grote kans, aangezien vandaag de nieuwe serie is uitgekomen! ;-)

 7. piet zegt:

  Eind maart zijn de nieuwe nummers er dan al ruim 3 week, wel even
  navragen want de RWD houdt ook nog een stel oude nummers
  achter de hand ivb verlies diefstal ed.

 8. Angelique zegt:

  Krijg rond 28 maart mijn nieuwe auto, hoe groot is de kans op een nieuw kenteken?

 9. phpnerd zegt:

  Heeeeeel groot

 10. Rob zegt:

  HEy krijg omstreeks 10 april mijn auto, zitten we dan nog bij de K of al bij de L

 11. Tom Tibboel zegt:

  Ik wil meer weten waarom in de nieuwe kentekenserie slechts vijf letters van het alfabet (enkel medeklinkers) als beginletter worden gebruikt. De nieuwe serie duurt door steeds meer beperking van het gebruik van letters, en daarmee het uitsluiten van een kolossaal aantal combinaties, hooguit twee jaar. Dat is een ultrakorte periode. De bewering dat steeds meer beginletters niet meer in aanmerking komen, omdat ze al worden gebruikt in kentekens voor andere voertuigen dan die voor de alhier bedoelde bulk van auto’s, schiet verre te kort. Is dit ‘foefje’ uitgehaald om de overigens beklagenswaardig zouteloze combinatie van drie letters, met aan weerszijde cijfers, nog even te rekken? De afgelopen kentekenserie was qua duur toch al niet doordacht, want duurde met vijf jaar korter dan voorzien en was de kortstlopende ooit. Het lijkt warempel wel of RDW voor simplificatie van het gebruik van het alfabet is. Een suggestie: voer volgende keer de klinker weer in. Dat draagt het risico in zich van beledigende en/of belachelijke combinaties, maar daar valt in deze moderne tijd wel een mouw aan te passen.

 12. Daver zegt:

  Ik zag vandaag een toyota prius met het kenteken 25-CD-23
  naar mijn weten is die combinatie uit de begin jaren 80.
  Bij de RDW is deze combi ook niet bekend.

  Weet iemand hoe dat zit.

 13. Carblogger zegt:

  CD staat voor Corps Diplomatique. Sinds enkele jaren wordt sidecode 3 (99-XX-99) gebruikt voor diplomaten van internationale organisaties naast de nu nog steeds lopende sidecode 1 (XX-99-99) voor diplomaten die hun vaderland vertegenwoordigen in Nederland (ambassades of permanente vertegenwoordiging). Details van deze kentekens zijn niet verkrijgbaar via RDW.

 14. Richard van der Stelt zegt:

  Is er een mogelijkheid om een kenteken uit de jaren 80 aan te vragen
  Heb zelf een Ford Sierra xr4i die mijn ouders vroeger ook hadden maar die is Total los gereden in 1989 liefst heb ik dit kenteken nummer op mijn auto wat kost dit kenteken was LZ-40-YP

 15. Sylvia zegt:

  ik verwacht mijn nieuwe auto medio augustus. Zit ik dan nog in de K serie of al in de S serie?

 16. werner zegt:

  ik krijg komende maand mijn nieuwe auto, maar ik heb nog niet echt de nieuwe serie kentekens gezien, ..ztv. is de nieuwste die ik zag. hoever zitten we nu met de kentekens want al 7-SBT-26 de nieuwste is dan heb ik heel wat gemist.

 17. pieter m zegt:

  in de nieuwe combinatie wordt bv PSV niet gebruikt. maar in de oude situatie zie je wel PTT KPN en ook bv PP SX. hoe kan dat dan ?

 18. tjer d zegt:

  Hallo,
  Weet er toevallig iemand wanneer het eerste kenteken in de reeks van 2013 komt met een T als eerste letter na het eerste cijfer (1-TBB-00 dus) ?
  Ik heb een auto uit Duitsland geïmporteerd en wil wachten met het kenteken aanvragen totdat de eerste letter een T is… Het zou helemaal mooi zijn als ik het voor elkaar krijg om TJR te krijgen gezien mijn naam. Wellicht weet er ook iemand op welk moment van de aanvraag bij de RDW het kenteken wordt toegekend, aangezien ik precies op de juiste dag moet zijn, want er komen maar 999 kentekens met deze combinatie in het midden.
  Hulde voor wie het weet !

 19. Henny Claessens zegt:

  Boeit mij niet want ik tank toch in Belgie, Duitsland of waar ik ook ben. Heb ik geen last van onze onze witte boorden criminelen.

Geef een reactie

Je reactie wordt gewaardeerd! Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Houd het netjes aub, reclame wordt verwijderd. Het is leuk om een eigen plaatje (Gravatar) te gebruiken. Deze kun je hier aanmaken, als je er nog geen had.